Αποκατάσταση οδοστρώματος της παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Κιλκίς

Αποκατάσταση οδοστρώματος της παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Κιλκίς

Αρ. Πρωτ. 1745/01.09.2005

Προς:
- κ. Υπουργό Περιβάλλοντος - Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων


Η κατάσταση του οδοστρώματος στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης Κιλκίς, είναι κυριολεκτικά απαράδεκτη, αλλά και επικίνδυνη για την Δημόσια Ασφάλεια. Είναι ένας δρόμος στενός, γεμάτος στροφές και λακκούβες, ιδιαίτερα φορτωμένος με κίνηση, και μάλιστα με πολλά βαριά οχήματα (φορτηγά) που καθημερινά τον διασχίζουν, εξυπηρετώντας τις πολλές βιοτεχνίες της Νεοχωρούδας ή τα λατομεία του Μεσαίου του Δήμου Καλλιθέας. Καθημερινά σημειώνονται ατυχήματα και ταλαιπωρούνται οι πολίτες της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης, αλλά και του Νομού Κιλκίς που τον χρησιμοποιούν.

Για την αντιμετώπιση του σημαντικού αυτού προβλήματος, μετά από έγγραφα του Δήμου Καλλιθέας του Νομού Θεσσαλονίκης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Π.Κ.Μ. με το υπ' αριθμ. 1993/7-4-05 έγγραφό της προς το Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. / ΓΓΔΕ / Δ/νση Συντήρησης Οδικών Έργων (Δ3) ζητάει την έγκριση πιστώσεων ύψους 4.300.000 ευρώ για την αποκατάσταση της Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Κιλκίς, και 100.000 ευρώ για την σύνταξη μελέτης της Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Κιλκίς.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
- Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων:


-Πότε προβλέπεται η έγκριση των παραπάνω πιστώσεων, για να αντιμετωπιστεί ριζικά το σοβαρό αυτό πρόβλημα που εγκυμονεί κινδύνους για τη ζωή χιλιάδων πολιτών, που διασχίζουν καθημερινά τον συγκεκριμένο δρόμο;

Απάντηση Υπουργείου